Tenhults SOK

Orientering

Klubbstugan Högalund är öppen på tisdagskvällar mellan kl. 18-20 för alla. Ta en promenad eller spring en runda på våra motionsspår eller på vårt elljusspår. Eller varför inte ta en runda på vårat cykel spåret eller i skidspåren om det finns snö. Bastun kan sättas igång om du önskar till efter duschen.


Orienterings träning

OL-träning för stora som små anordnas under april-juni och augusti-oktober med gemensam avfärd från Högalund varje tisdag. Träningen är antingen runt klubbstugan och ibland åker vi iväg till fina skogar i närområdet. På träningarna får man springa ensam eller med den man vill. Det finns banor för alla nivåer. Det krävs ingen anmälan, utan bara att komma ditt. Välkomna!

Vårens träning 2023 börjar vecka 15, tisdagen den 11 april och på går fram till vecka 24.

Samling tisdagar kl. 17.45 på Högalund för gemensam samåkning och kopiering av kartor. Åker du direkt till start/målplats ses vi på plats kl. 18.00.

Vid frågor: ringa eller mejla Stefan Elmqvist

Inomhusträning barn

Under vinterhalvåret har vi lekar, styrka och aktiviteter i lilla gymnastiksalen på Tenhultsskolan för alla klubbens barn och ungdomar från 6 år – 16 år.

Tisdagar mellan 18-19

Inomhusträningen start vecka 05 och slut vecka 13.

Anmälan görs på plats i gymnastiksalen.

Inomhusträning vuxna 

På Torsdagar hyr klubben lilla gympasalen på Tenhultsskolan för att spela innebandy. Aktiviteten är för vuxna över 18 år och ingen anmälans behövs. Medtag egen klubba och vattenflaska.

Torsdagar 19.00- 20.00

Vid frågor kontakta Patrik Eisenschmidt, 079-340 99 05

Nybörjar kurs

Just nu är inget datum fastställt för nybörjarkurs, men ni är välkommen att vara med på träningarna så kan vi visa grunderna i orientering.

Kvällsmats-tisdag

Efter tisdagsträningen en gång per månad bjuds medlemmarna på mat efter den gemensamma träningen. Samling sker på Högalund för utomhus träning först, med dusch och mat efteråt.

Veckans bana

Nästan varje vecka kommer det att finnas tre olika banor att ta del av. Kontrollerna finns utsatta från tisdag och tas ned söndag kl. 13.00 under aktuell vecka. Vid kontrollpunkten hänger det en orienteringsskärm. Vissa kontroller hänger nära tätorten vilket leder till att skärmarna kan försvinner eller flyttas till annan plats. Saknas en skärm, meddela oss på: pecl@hotmail.com

Kartor finns för egen utskrift på tsok.nu/veckans-bana blir det kartor över efter träningen sätts de ut på anslagstavlan.

Swisha gärna in en startavgift på 40kr för att stödja klubbens ungdomsverksamhet till swishnummer:  1230553941, ange  veckans bana v. XX.

Veteranorientering

Är en sammanslutning av 60+ orienterare som träffas och har interna tävlingar inom Jönköpings området varje torsdag förmiddag under vår- och höstsäsong. Arrangemangen är fördelade på olika klubbarna i närområdet.

De kör det som en studiecirkel under namnet ”Hitta rätt” och kulturkvarten består av ”Kart- och bananalys” tillsammans med kaffe med dopp.

Vid frågor eller om du vill vara med kontakta Stefan Elmqvist, 070-741 18 47